divendres, 30 d’octubre del 2009

Bolets!

El matí assolellat del dissabte 24 d’octubre, va permetre fer una sortida agradable al massís del Garraf a collir bolets. Però no va ser anar a buscar bolets només per menjar-se’ls, sinó que es tractava de fer una recollida de tots els fongs que trobéssim per fer una exposició i mostrar la varietat de la zona.
La majoria dels que es van trobar no eren comestibles, però van permetre, amb l’explicació d’un micòleg de la Societat Catalana de Micologia, conèixer la immensa diversitat que presenten aquests organismes i la seva funció al bosc, més enllà de l’ús culinari que se n’ha fet tradicionalment.
Les 35 persones que hi van participar van passar un agradable matí al bosc i al Museu de Gavà, van recollir 24 espècies de diferents grups, des de cames de perdiu fins a estrelletes, passant per bolets semihipogeus, els quals no tenen la típica estructura de bolet amb peu i barret, sinó que són esfèrics i surten mig enterrats. Peus de rata, bolets de soca i les espectaculars farineres van ser altres espècies que es van trobar.
Finalment, vam muntar l’exposició en què, amb l’aportació d’altres boletaires, es van mostrar 43 espècies diferents. Es va poder visitar al Museu el dissabte mateix a la tarda i diumenge 25 al matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada